Neredesiniz: Ana Sayfa İnceleme Indie The Manipulator

LEVEL Online


The Manipulator

The Manipulator


Yapım Tuuka Virtanen | Dağıtım Virtanen Games | Tür Platform / Puzzle | Platform PC
Download http://koti.mbnet.fi/erkkavir/TheManipulator2.zip

The Manipulator’ı incelemek istememin nedeni iki boyutlu Commodore vari grafikleriydi aslında. Yapımcının sitesinde gördüğüm resimlerin benim için büyük bir çekiciliği vardı. Fakat oyuna başlayınca büyük bir hataya düştüğümü anladım. Sadece grafikleriyle değerlendirilecek bir oyunla karşı karşıya değildim. Oyunun ilerleyiş mantığı, bulmacalar, engeller ve bunları aşmak için kullanılan yollar, hepsi ama hepsi kendine özgün bir yapıya sahip. Müziklere ve ses efektlerine gelince: Bu oyun için daha iyi olamazdı. İyice meraklandınız sanırım. Biraz daha detaya girelim öyleyse...

Oyuna ilk başladığınızda yönettiğiniz kolsuz karakteri görünce afallayabilirsiniz. Fakat kolsuz bir adama göre bizim silahımız düşündüğünüzden de etkili bir silah ve bunun için kollara gerek yok! Z tuşu ile yolladığınız küre (aslında piksel de ben küre olduğunu varsayıyorum) düşmanlara temas ettiği anda o düşmanın kontrolünü elinize geçiriyorsunuz. Böylece yoldaki diğer düşman askerlerini ya da otomatik silah savunmasını yok edip, asıl kahramanımızın çıkış kapısına ulaşmasına yardımcı oluyoruz. Fakat kahramanımızın özellikleri bununla da sınırlı değil. C tuşu ile kontrolümüzde olan düşmanın zihnindekileri görebiliyoruz. Böylece çeşitli şifreli kapıların şifrelerini ya da kilitli kapıların anahtarı kimdeyse onun profil özelliklerini düşmanın zihninden okuyabiliyoruz.

Bölümler ilerledikçe daha farklı özelliklere sahip düşmanlar ve daha farklı çözümlere sahip engellerle karşılaşıyoruz. Bu da oyunun temposunu yüksek tutuyor. Oyunun temposunu etkileyen başka bir faktör ise grafikler. Oyunun geçtiği bütün bölümler parlak ve hareketli platformlardan oluşuyor. Her yer adeta deprem oluyormuş gibi oynuyor. Anlatırken rahatsız edici gibi gözükebilir ama ilginçtir ki oyunun atmosferine katkıda bulunmuş.

Eski oyunlara güzel bir dönüş aslında. Başarılı grafikleri, değişik oynanışı ve etkileyici atmosferiyle oynadığım her anı zevk alarak geçirdim. Herkese tavsiye edebileceğim nadir oyunlardan.

Düşmanların zihnine girdiğinizde aşağı ok tuşuna basarak onlara acı çektirebiliyorsunuz. Haykırışlarını duyamasak da ekrandaki yazılı çığlıkları okumak harika!

8,9

     
     
Share
 

Yorumlar 

 
#1 11-01-2009 01:47
Gerçekten güzel görünüyor
Alıntı
 
 
#2 Memat 12-01-2009 21:32
Mükemmel gerçekten :D 30 dakikanın nasıl geçtiğini anlamadım desem tam yeridir :-) Ama bir türlü 2. bölümü geçemedim :D Orada bir zil var, nasıl kullanacağımı bilmiyorum :D Daha doğrusu nesneleri nasıl kullanacağız?

Tavsiye ederim :D
Alıntı
 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile




FRPNET

Türkiye'deki FRP tutkunlarını bir araya getiren, Türkiye'nin fantastik kurgu ve FRP sitesi FRPNET'e ulaşmak için tıklayın.

MULTIPLAYER

MultiplayerHer hafta Pazar günü, saat 15:00'te MTV Türkiye ekranlarında yayınlanan ve LEVEL'ın basın sponsoru olduğu Multiplayer'ın internet sitesine ulaşmak için tıklayın.

SIMSTR

SimsTRTürkiye'deki The Sims hayranlarının bir araya geldiği ve serinin oyunları hakkında paylaşımda bulunduklarını siteye girmek için tıklayın.

BLIZZTURK.NET

BlizzTürkDiablo, Starcraft, Warcraft ve World of Warcraft için Türkçe kaynak arayanlara yeni bir alternatif. BlizzTürk'e ulaşmak için tıklayın.

DOGAN BURDA SITELERI | Atlas | Auto Show | Blue Jean | Burda | Capital | CHIP Online | Ekonomist | Elele | Elle | Elle Decor | eMecmua | Ev Bahce | Evim
Formsante | Guncel Hukuk | Hafta Sonu | Hello | Hey Girl | Istanbul Life | Lezzet - Yemek Tarifleri | Maison Francaise | PCnet | Seninle | Tempo | Yacht Turkiye